Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi gryczane"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Owiń je w folię spożywczą i odłóż na pół godziny do lodówki.
Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Połącz wszystkie farszu i dopraw do smaku.
Ciasto rozwałkuj dość cienko, wytnij krążki, nałóż na nie farsz i zlep.
Ugotuj pierożki w osolonym wrzątku.
Danie podawaj z plasterkami podsmażonych pieczarek.
Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax