Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi gryczane"
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 543
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 794
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 543
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 794
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Owiń je w folię spożywczą i odłóż na pół godziny do lodówki.
Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Połącz wszystkie farszu i dopraw do smaku.
Ciasto rozwałkuj dość cienko, wytnij krążki, nałóż na nie farsz i zlep.
Ugotuj pierożki w osolonym wrzątku.
Danie podawaj z plasterkami podsmażonych pieczarek.
Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax