Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 568
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11463
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13490
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2744
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 568
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11463
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13490
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2744
Składniki
ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę tak samo ser
cebulę zeszklić na 2 łyżkach masła dodać do farszy i doprawić pieprzem i solą można dodać koperek zielony -ja daję solony taki mam zimą.
mąkę z mlekiem i jajem zagnieść ciasto zawinąć w folie i odstawić do lodówki na minimum 0,5 godz. ciasto odpocznie i się wspaniale rozwałkuje
wodę lejemy do dużego garnka solimy
ciasto wałkujemy wykrawamy szklanką kółka i nakładamy farsz zlepiamy i wrzucamy do gotującej się wody do momentu wypłynięcia na wierzch ,zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 4-5 minut -ja podaję takie pierogi polane śmietanką lub cebulką podsmażoną na maśle