Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4274
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2562
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2718
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11211
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4274
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2562
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2718
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11211
Składniki
ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę tak samo ser
cebulę zeszklić na 2 łyżkach masła dodać do farszy i doprawić pieprzem i solą można dodać koperek zielony -ja daję solony taki mam zimą.
mąkę z mlekiem i jajem zagnieść ciasto zawinąć w folie i odstawić do lodówki na minimum 0,5 godz. ciasto odpocznie i się wspaniale rozwałkuje
wodę lejemy do dużego garnka solimy
ciasto wałkujemy wykrawamy szklanką kółka i nakładamy farsz zlepiamy i wrzucamy do gotującej się wody do momentu wypłynięcia na wierzch ,zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 4-5 minut -ja podaję takie pierogi polane śmietanką lub cebulką podsmażoną na maśle