Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21349
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 98
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21349
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 98
Składniki
ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę tak samo ser
cebulę zeszklić na 2 łyżkach masła dodać do farszy i doprawić pieprzem i solą można dodać koperek zielony -ja daję solony taki mam zimą.
mąkę z mlekiem i jajem zagnieść ciasto zawinąć w folie i odstawić do lodówki na minimum 0,5 godz. ciasto odpocznie i się wspaniale rozwałkuje
wodę lejemy do dużego garnka solimy
ciasto wałkujemy wykrawamy szklanką kółka i nakładamy farsz zlepiamy i wrzucamy do gotującej się wody do momentu wypłynięcia na wierzch ,zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 4-5 minut -ja podaję takie pierogi polane śmietanką lub cebulką podsmażoną na maśle