Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8032
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 361
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3548
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8032
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 361
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3548
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę tak samo ser
cebulę zeszklić na 2 łyżkach masła dodać do farszy i doprawić pieprzem i solą można dodać koperek zielony -ja daję solony taki mam zimą.
mąkę z mlekiem i jajem zagnieść ciasto zawinąć w folie i odstawić do lodówki na minimum 0,5 godz. ciasto odpocznie i się wspaniale rozwałkuje
wodę lejemy do dużego garnka solimy
ciasto wałkujemy wykrawamy szklanką kółka i nakładamy farsz zlepiamy i wrzucamy do gotującej się wody do momentu wypłynięcia na wierzch ,zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 4-5 minut -ja podaję takie pierogi polane śmietanką lub cebulką podsmażoną na maśle