Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z białym serem i wiśniami"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 109
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 207
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 109
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 207
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
Buraczki obierz i drobno posiekaj. Całość podsmaż na połowie masła. Połącz z serem, śmietaną oraz świeżym oregano. Dopraw solą i pieprzem. Mąkę wysyp na stolnicę, zrób zagłębienie i wbij do niego jajka, dodaj szczyptę soli i wyrób elastyczne ciasto, dolewając stopniowo sok z buraków.
Cienko rozwałkuj i szklanką wytnij kółka. Na środek każdego nałóż farsz i zlep pierogi. Gotuj w osolonej wodzie ok. 8 minut, a następnie odcedź. Wiśnie wydryluj i przesmaż na reszcie masła. Pierogi podawaj posypane wiśniami i listkami świeżego oregano.Źródło: Na żywo