Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z białym serem i wiśniami"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 127
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1823
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14481
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19557
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 127
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1823
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14481
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19557
Składniki
Buraczki obierz i drobno posiekaj. Całość podsmaż na połowie masła. Połącz z serem, śmietaną oraz świeżym oregano. Dopraw solą i pieprzem. Mąkę wysyp na stolnicę, zrób zagłębienie i wbij do niego jajka, dodaj szczyptę soli i wyrób elastyczne ciasto, dolewając stopniowo sok z buraków.
Cienko rozwałkuj i szklanką wytnij kółka. Na środek każdego nałóż farsz i zlep pierogi. Gotuj w osolonej wodzie ok. 8 minut, a następnie odcedź. Wiśnie wydryluj i przesmaż na reszcie masła. Pierogi podawaj posypane wiśniami i listkami świeżego oregano.Źródło: Na żywo