Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś indycza w warzywach"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11368
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1217
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1889
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11368
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1217
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1889
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką, podsmażyć na 3 łyżkach oliwy. Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku.
Warzywa umyć. Czosnek obrać, posiekać. Dymki i obrane ziemniaki podzielić na ćwiartki. Oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w kostkę, cukinię w talarki. Na 1 łyżce oliwy podsmażyć cebulę, czosnek, dodać paprykę, cukinię, ziemniaki, oprószyć przyprawami i ziołami, dodać pomidory z zalewą, mięso, podlać szklanką wody, dusić pod przykryciem 40 minut, dodać fasolkę, posypać tymiankiem.
ok. 65 minut.Źródło: Twoje Imperium