Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś indycza w warzywach

Pierś indycza w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Pierś indycza w warzywach"

Składniki

  • 75 dag piersi indyczej
  • 1 paczka mrożonej fasolki szparagowej
  • 2 cukinie
  • 1 papryka czerwona
  • 4 cebule dymki bez szczypioru
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 6 małych ziemniaków
  • 1 łyżka mąki
  • kilka gałązek tymianku
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • oliwa do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką, podsmażyć na 3 łyżkach oliwy. Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku.

  2. Warzywa umyć. Czosnek obrać, posiekać. Dymki i obrane ziemniaki podzielić na ćwiartki. Oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w kostkę, cukinię w talarki. Na 1 łyżce oliwy podsmażyć cebulę, czosnek, dodać paprykę, cukinię, ziemniaki, oprószyć przyprawami i ziołami, dodać pomidory z zalewą, mięso, podlać szklanką wody, dusić pod przykryciem 40 minut, dodać fasolkę, posypać tymiankiem.

  3. ok. 65 minut.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń