Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierś w zielonym purée"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11143
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3837
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1324
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11143
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3837
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1324
Składniki
Mięso kurczaka opłucz , oczyść z ewentualnych błonek, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Każdą pierś natrzyj z dwóch stron solą oraz pieprzem.
Wymieszaj w misce olej z sokiem z limonki. Dodaj posiekaną kolendrę oraz oczyszczoną z pestek i pokrojoną papryczkę chili. Do miski z marynatą włóż mięso. Przemieszaj, odstaw na ok. 40 min do lodówki.
Mrożone brokuły wrzuć do garnka z litrem wody. Dodaj kostkę bulionową. Gotuj na średnim ogniu do miękkości (10-15 minut). Odlej bulion, pozostawiając około 1 szklanki.
Dodaj śmietankę, podgrzej, ale nie gotuj. Na koniec całość zmiksuj. Purée dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z połowy cytryny. Piersi kurczaka wyjmij z marynaty. Włóż na patelnię z 2-3 łyżkami rozgrzanego masła. Usmaż na złoto. Podawaj na purée, ozdób ziołami.
czas ok. 70 min; porcja – 490 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety