Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierś z kurczaka z serem i ogórkiem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99179
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1952
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5795
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99179
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1952
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5795
Składniki
Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Mięso pokroić w plastry, lekko rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i papryką.
Na każdy położyć plaster sera i kilka słupków ogórka, zawinąć i związać lub spiąć.
Na oleju usmażyć mięso na złoty kolor. Zdjąć z patelni, wlać na nią wino i śmietanę. Gdy się zagotują, dodać musztardę i masło.
Doprawić solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu. Polać mięso, udekorować koprem.
Warto wypróbować oryginalną musztardę Dijon. Jest droższa od innych, ale ma dużo bardziej wyrazisty smak.Źródło: Twoje Imperium