Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierś z kurczaka z serem i ogórkiem"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3865
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3865
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Składniki
Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Mięso pokroić w plastry, lekko rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i papryką.
Na każdy położyć plaster sera i kilka słupków ogórka, zawinąć i związać lub spiąć.
Na oleju usmażyć mięso na złoty kolor. Zdjąć z patelni, wlać na nią wino i śmietanę. Gdy się zagotują, dodać musztardę i masło.
Doprawić solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu. Polać mięso, udekorować koprem.
Warto wypróbować oryginalną musztardę Dijon. Jest droższa od innych, ale ma dużo bardziej wyrazisty smak.Źródło: Twoje Imperium