Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka z serem i ogórkiem

Pierś z kurczaka z serem i ogórkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 16

Przepis wart wypróbowania: "Pierś z kurczaka z serem i ogórkiem"

Składniki

  • 80 dag piersi kurczaka
  • 4 ogórki gruntowe
  • 6-8 plastrów żółtego sera
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • świeży koperek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka z serem i ogórkiem

Przygotowanie

  1. Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Mięso pokroić w plastry, lekko rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i papryką.

  2. Na każdy położyć plaster sera i kilka słupków ogórka, zawinąć i związać lub spiąć.

  3. Na oleju usmażyć mięso na złoty kolor. Zdjąć z patelni, wlać na nią wino i śmietanę. Gdy się zagotują, dodać musztardę i masło.

  4. Doprawić solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu. Polać mięso, udekorować koprem.

  5. Warto wypróbować oryginalną musztardę Dijon. Jest droższa od innych, ale ma dużo bardziej wyrazisty smak.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń