Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piersi kurczaka z jabłkami"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 433
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 962
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37343
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 433
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 962
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37343
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i przekrój na połówki. Usuń z nich błonki, a następnie lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz kotlety solą oraz pieprzem i usmaż z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
Umyte jabłka potnij w plastry, posyp cynamonem, po czym ułóż na mięsie. Pokryj je żółtym serem i umieść w naczyniu żaroodpornym.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około około 10 minut, do chwili, aż ser się rozpuści.
W tym czasie namocz rodzynki w ciepłej wodzie. Czerwoną kapustę posiekaj, a następnie ją ugotuj. Po odlaniu połącz z łyżeczką cukru, sokiem z cytryny oraz octem i wymieszaj z rodzyn kami.
Gotowe kotlety ułóż na kapuście i podawaj np. z frytkami.Źródło: Kurier TV