Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko sie robi, jest zdrowe i moim zdane wyglada fantastycznie
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Najpierw marynuje piersi z kuczaka w kilku kroplach oleju, soku z cytryny i dodaje soli ,oraz pieprzu na ok 10 minut i odstawiam na bok. W międzyczasie obieram ze skorki pietruszke i marchewke. Kroje warzywa w paseczki wrzucam je na blaszke polana lekko olejem i posypuje tymiankiem oraz sola. Okolo 45 minut w piekarniku na 180 stopni. Nastepnie wrzucam piersi z kurczaka na osobnej blaszce na okolo 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostatnim krokiem jest wykonanie salatki. Myje dokladnie szpinak i pomidora. Nastepnie mieszam razem szpinak, pomidor, parmezan i dodaje ocet malinowy. Akurat taki mialam, ale moze byc rowniez inny olej balsamiczny.