Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko sie robi, jest zdrowe i moim zdane wyglada fantastycznie
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 142
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1019
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12006
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 142
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1019
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12006
Składniki
Najpierw marynuje piersi z kuczaka w kilku kroplach oleju, soku z cytryny i dodaje soli ,oraz pieprzu na ok 10 minut i odstawiam na bok. W międzyczasie obieram ze skorki pietruszke i marchewke. Kroje warzywa w paseczki wrzucam je na blaszke polana lekko olejem i posypuje tymiankiem oraz sola. Okolo 45 minut w piekarniku na 180 stopni. Nastepnie wrzucam piersi z kurczaka na osobnej blaszce na okolo 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostatnim krokiem jest wykonanie salatki. Myje dokladnie szpinak i pomidora. Nastepnie mieszam razem szpinak, pomidor, parmezan i dodaje ocet malinowy. Akurat taki mialam, ale moze byc rowniez inny olej balsamiczny.