Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko sie robi, jest zdrowe i moim zdane wyglada fantastycznie
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7088
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 21
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 37
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 33
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7088
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 21
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 37
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 33
Składniki
Najpierw marynuje piersi z kuczaka w kilku kroplach oleju, soku z cytryny i dodaje soli ,oraz pieprzu na ok 10 minut i odstawiam na bok. W międzyczasie obieram ze skorki pietruszke i marchewke. Kroje warzywa w paseczki wrzucam je na blaszke polana lekko olejem i posypuje tymiankiem oraz sola. Okolo 45 minut w piekarniku na 180 stopni. Nastepnie wrzucam piersi z kurczaka na osobnej blaszce na okolo 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostatnim krokiem jest wykonanie salatki. Myje dokladnie szpinak i pomidora. Nastepnie mieszam razem szpinak, pomidor, parmezan i dodaje ocet malinowy. Akurat taki mialam, ale moze byc rowniez inny olej balsamiczny.