Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piersi z żurawiną"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2875
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3662
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 234
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 318
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2875
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3662
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 234
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 318
Składniki
40 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 3 porcje
Żurawinę mieszam z chrzanem. Z piersi odcinam polędwiczki. W każdej piersi nacinam kieszonki ostrym nożem. Kieszonki nacieram czosnkiem. Napełniam żurawiną z chrzanem. Wierzch piersi nacieram papryką, rozmarynem i tymiankiem. Chłodzę godz. w lodówce.
Kieszonki spinam wykałaczką, owijam boczkiem. Obsmażam na oleju. Na drugiej patelni zagotowuję śmietanę, wkładam do niej kieszonki. Doprawiam solą, tymiankiem i kolendrą. Duszę 10-15 min.
Podałam je z gotowanym kalafiorem i kluskami śląskimi. Obiad palce lizać! Alina Waliczek z DzimierzaŹródło: Kobieta i życie