Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piersi z żurawiną"
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20072
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20072
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Składniki
40 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 3 porcje
Żurawinę mieszam z chrzanem. Z piersi odcinam polędwiczki. W każdej piersi nacinam kieszonki ostrym nożem. Kieszonki nacieram czosnkiem. Napełniam żurawiną z chrzanem. Wierzch piersi nacieram papryką, rozmarynem i tymiankiem. Chłodzę godz. w lodówce.
Kieszonki spinam wykałaczką, owijam boczkiem. Obsmażam na oleju. Na drugiej patelni zagotowuję śmietanę, wkładam do niej kieszonki. Doprawiam solą, tymiankiem i kolendrą. Duszę 10-15 min.
Podałam je z gotowanym kalafiorem i kluskami śląskimi. Obiad palce lizać! Alina Waliczek z DzimierzaŹródło: Kobieta i życie