Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piersi z żurawiną"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5277
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5277
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
40 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 3 porcje
Żurawinę mieszam z chrzanem. Z piersi odcinam polędwiczki. W każdej piersi nacinam kieszonki ostrym nożem. Kieszonki nacieram czosnkiem. Napełniam żurawiną z chrzanem. Wierzch piersi nacieram papryką, rozmarynem i tymiankiem. Chłodzę godz. w lodówce.
Kieszonki spinam wykałaczką, owijam boczkiem. Obsmażam na oleju. Na drugiej patelni zagotowuję śmietanę, wkładam do niej kieszonki. Doprawiam solą, tymiankiem i kolendrą. Duszę 10-15 min.
Podałam je z gotowanym kalafiorem i kluskami śląskimi. Obiad palce lizać! Alina Waliczek z DzimierzaŹródło: Kobieta i życie