Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników pikantnych potraw.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Posiekać cebulę i czosnek. Wsypać na patelnię z rozgrzanym olejem i dusić ok. 3 min. Dodać mięso mielone i smażyć, aż zmieni kolor i zrobią się grudki.
Oczyścić papryki z gniazd, pokroić w kostkę. Dodać do mięsa razem z koncentratem pomidorowym. Dusić ok. 5 min. mieszając co jakiś czas.
Dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz pomidory pokrojone w drobną kostkę. Papryczki chilli oczyścić z pestek, pokroić. Wymieszać i przyprawić wszystkie składniki. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu jeszcze przez ok. 15 minut.