Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników pikantnych potraw.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Posiekać cebulę i czosnek. Wsypać na patelnię z rozgrzanym olejem i dusić ok. 3 min. Dodać mięso mielone i smażyć, aż zmieni kolor i zrobią się grudki.
Oczyścić papryki z gniazd, pokroić w kostkę. Dodać do mięsa razem z koncentratem pomidorowym. Dusić ok. 5 min. mieszając co jakiś czas.
Dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz pomidory pokrojone w drobną kostkę. Papryczki chilli oczyścić z pestek, pokroić. Wymieszać i przyprawić wszystkie składniki. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu jeszcze przez ok. 15 minut.