Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4255
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4255
Składniki
Na 2 łyżkach masła podsmażamy cebulkę z szynką lub wędzonym boczkiem. Gdy cebulka lekko się zeszkli, a wędlina zbrązowieje, dorzucamy pieczarki i dusimy do momentu, aż grzyby zmiękną. Na koniec dodajemy różyczki brokułów, doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę smażymy.
Do garnka lub wysokiej miski wbijamy jajka, lekko solimy i energicznie ubijamy trzepaczką.
Na patelni rozpuszczamy trochę masła. Wlewamy trzecią część masy jajecznej. Gdy brzegi zaczną się ścinać, podważamy je drewnianą łopatką i przechylamy patelnię, aby płynna masa spłynęła pod spód.
Kiedy masa się zetnie, omlet przewracamy i króciutko dosmażamy z drugiej strony. W ten sposób smażymy cztery omlety. Na środek każdego wykładamy farsz, omlety składamy na pół i zsuwamy na talerze.
Rada: W sezonie użyjmy świeżych grzybów, np. kurek.Źródło: Rewia