Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 108
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 108
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Składniki
Na 2 łyżkach masła podsmażamy cebulkę z szynką lub wędzonym boczkiem. Gdy cebulka lekko się zeszkli, a wędlina zbrązowieje, dorzucamy pieczarki i dusimy do momentu, aż grzyby zmiękną. Na koniec dodajemy różyczki brokułów, doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę smażymy.
Do garnka lub wysokiej miski wbijamy jajka, lekko solimy i energicznie ubijamy trzepaczką.
Na patelni rozpuszczamy trochę masła. Wlewamy trzecią część masy jajecznej. Gdy brzegi zaczną się ścinać, podważamy je drewnianą łopatką i przechylamy patelnię, aby płynna masa spłynęła pod spód.
Kiedy masa się zetnie, omlet przewracamy i króciutko dosmażamy z drugiej strony. W ten sposób smażymy cztery omlety. Na środek każdego wykładamy farsz, omlety składamy na pół i zsuwamy na talerze.
Rada: W sezonie użyjmy świeżych grzybów, np. kurek.Źródło: Rewia