Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piramida z udkami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457307
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1351
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2191
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 545
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457307
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1351
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2191
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 545
Składniki
Udka umyj, osusz i skrop 1 łyżką oliwy i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Włóż do brytfanny, piecz 30 min w piekarniku w 200 st. C.
Umyj pomidory i pokrój w plastry. Umyj i osusz szpinak, cebulę posiekaj. Na patelni zeszklij cebulę na oliwie, dodaj soczewicę, dopraw solą, pieprzem i octem.
Dodaj rozkruszoną kostkę rosołową. Zalej 150 ml wody, dobrze wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Plastry pomidorów przekładaj na przemian szpinakiem i soczewicą. Podawaj z nóżkami kurczaka. Talerze udekoruj ćwiartkami cytryny. Czas przygotowania: 45 minut 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień