Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piramida z udkami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3766
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3766
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Składniki
Udka umyj, osusz i skrop 1 łyżką oliwy i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Włóż do brytfanny, piecz 30 min w piekarniku w 200 st. C.
Umyj pomidory i pokrój w plastry. Umyj i osusz szpinak, cebulę posiekaj. Na patelni zeszklij cebulę na oliwie, dodaj soczewicę, dopraw solą, pieprzem i octem.
Dodaj rozkruszoną kostkę rosołową. Zalej 150 ml wody, dobrze wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Plastry pomidorów przekładaj na przemian szpinakiem i soczewicą. Podawaj z nóżkami kurczaka. Talerze udekoruj ćwiartkami cytryny. Czas przygotowania: 45 minut 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień