Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piramida z udkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 582
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 820
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 582
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 820
Składniki
Udka umyj, osusz i skrop 1 łyżką oliwy i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Włóż do brytfanny, piecz 30 min w piekarniku w 200 st. C.
Umyj pomidory i pokrój w plastry. Umyj i osusz szpinak, cebulę posiekaj. Na patelni zeszklij cebulę na oliwie, dodaj soczewicę, dopraw solą, pieprzem i octem.
Dodaj rozkruszoną kostkę rosołową. Zalej 150 ml wody, dobrze wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Plastry pomidorów przekładaj na przemian szpinakiem i soczewicą. Podawaj z nóżkami kurczaka. Talerze udekoruj ćwiartkami cytryny. Czas przygotowania: 45 minut 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień