Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3742
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41422
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3742
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41422
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
1.Przesiewamy mąkę, wsypujemy drożdże i wlewamy ciepłą wodę. 2. Mieszamy wszystko łyżką, dodajemy szczyptę soli. 3. Zagniatamy ciasto aż uzyskamy odpowiednią konsystencje. 4. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ok. 1 godz. .
5. Rozgrzewamy piekarnik do 220st. 6. Do rondelka wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy koncentrant, przecier ew. pomidory z puszki, przyprawy. Podgrzewamy na małym ogniu ok. 2min 7. Wałkujemy ciasto, formujemy kształt pizzy. 8. Układamy ciasto na blasze z papierem do pieczenia, który można posmarować odrobiną oliwy. 9. Smarujemy całość sosem i nakładamy ulubione składniki, które posypujemy żółtym serem ( nie żałujemy sera:) ) 10. Wkładamy do piekarnika na ok 15 min. Smacznego