Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12170
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12170
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
1.Przesiewamy mąkę, wsypujemy drożdże i wlewamy ciepłą wodę. 2. Mieszamy wszystko łyżką, dodajemy szczyptę soli. 3. Zagniatamy ciasto aż uzyskamy odpowiednią konsystencje. 4. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ok. 1 godz. .
5. Rozgrzewamy piekarnik do 220st. 6. Do rondelka wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy koncentrant, przecier ew. pomidory z puszki, przyprawy. Podgrzewamy na małym ogniu ok. 2min 7. Wałkujemy ciasto, formujemy kształt pizzy. 8. Układamy ciasto na blasze z papierem do pieczenia, który można posmarować odrobiną oliwy. 9. Smarujemy całość sosem i nakładamy ulubione składniki, które posypujemy żółtym serem ( nie żałujemy sera:) ) 10. Wkładamy do piekarnika na ok 15 min. Smacznego