Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 179
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1800
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 179
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1800
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Składniki
1.Przesiewamy mąkę, wsypujemy drożdże i wlewamy ciepłą wodę. 2. Mieszamy wszystko łyżką, dodajemy szczyptę soli. 3. Zagniatamy ciasto aż uzyskamy odpowiednią konsystencje. 4. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ok. 1 godz. .
5. Rozgrzewamy piekarnik do 220st. 6. Do rondelka wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy koncentrant, przecier ew. pomidory z puszki, przyprawy. Podgrzewamy na małym ogniu ok. 2min 7. Wałkujemy ciasto, formujemy kształt pizzy. 8. Układamy ciasto na blasze z papierem do pieczenia, który można posmarować odrobiną oliwy. 9. Smarujemy całość sosem i nakładamy ulubione składniki, które posypujemy żółtym serem ( nie żałujemy sera:) ) 10. Wkładamy do piekarnika na ok 15 min. Smacznego