Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
Składniki
1.Przesiewamy mąkę, wsypujemy drożdże i wlewamy ciepłą wodę. 2. Mieszamy wszystko łyżką, dodajemy szczyptę soli. 3. Zagniatamy ciasto aż uzyskamy odpowiednią konsystencje. 4. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ok. 1 godz. .
5. Rozgrzewamy piekarnik do 220st. 6. Do rondelka wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy koncentrant, przecier ew. pomidory z puszki, przyprawy. Podgrzewamy na małym ogniu ok. 2min 7. Wałkujemy ciasto, formujemy kształt pizzy. 8. Układamy ciasto na blasze z papierem do pieczenia, który można posmarować odrobiną oliwy. 9. Smarujemy całość sosem i nakładamy ulubione składniki, które posypujemy żółtym serem ( nie żałujemy sera:) ) 10. Wkładamy do piekarnika na ok 15 min. Smacznego