Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5299
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5299
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Składniki: 35 dag mąki pszennej 4 dag drożdży 200 ml mleka 2 łyżki masła szczypta soli 20 ml oliwy Filing: 5 pomidorów 10 dag szynki 15 dag mrożonych krewetek i małży 1 puszka filetów anchois 20 dag sera mozzarella 10 dag pieczarek 1/2 papryki czerwonej 10 oliwek zielonych nadziewanych papryką i czarnych bez pestek 20 ml soku z cytryny 30 ml oliwy Sposób przygotowania: Podgrzać mleko i rozpuścić w nim drożdże. Mąkę, masło, mleko z drożdżami, sól wymieszać i zagnieść ciasto. Odstawić na 30-45 min. w ciepłe miejsce i przykryć papierem śniadaniowym. Nadzienie: Pieczarki umyć, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Krewetki i małże rozmrozić, umyć i osączyć. Szynkę pokroić w grube paski, a ser w cieniutkie paseczki. Filetami anchois owinąć czarne oliwki. Zielone pokroić w plasterki. Paprykę pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać i podusić na patelni. Blachę do pieczenia wysmarować oliwą. Rozciągnąć ciasto, a brzegi delikatnie zawinąć do wewnątrz. Posmarować uduszonymi pomidorami, ułożyć wszystkie składniki bez małży. Całość polać olejem z anchois i piec 25-30 min. w piekarniku w temp.230 st.C, potem ułożyć małże i piec ok.3 min.