Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jego przygotowanie zajmuje tylko ok. 30min. Ciasto i sos pochodzi z przepisu Jamiego Olivera, zaś farsz powstał z tego co znalazłam w mojej lodówce:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1105
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4247
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1105
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4247
Składniki
Ze składników zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na 5 min. Następnie wyrobić, rozwałkować i wylepić dno i brzegi formy na pizzę.
Wszystko zmiksować za pomocą blendera. Rozsmarować na cieście.
Grzyby oczyścić, pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na odrobinie oleju. Boczek pokroić w krótkie paski, zaś cebulę w cienkie półplasterki i ułożyć na pizzy. Ułożyć kapary i przepołowione oliwki. Rozłożyć plastry pomidora oraz podsmażone pieczarki. Posypać bazylią oraz przyprawą do pizzy. Całość posypać startym serem. Piec ok. 10-15 min w temp. 180st.