Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jego przygotowanie zajmuje tylko ok. 30min. Ciasto i sos pochodzi z przepisu Jamiego Olivera, zaś farsz powstał z tego co znalazłam w mojej lodówce:)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Ze składników zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na 5 min. Następnie wyrobić, rozwałkować i wylepić dno i brzegi formy na pizzę.
Wszystko zmiksować za pomocą blendera. Rozsmarować na cieście.
Grzyby oczyścić, pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na odrobinie oleju. Boczek pokroić w krótkie paski, zaś cebulę w cienkie półplasterki i ułożyć na pizzy. Ułożyć kapary i przepołowione oliwki. Rozłożyć plastry pomidora oraz podsmażone pieczarki. Posypać bazylią oraz przyprawą do pizzy. Całość posypać startym serem. Piec ok. 10-15 min w temp. 180st.