Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza z burakami, mozzarellą i bazylią"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Buraki myjemy i gotujemy w szybkowarze według czasu podanego w instrukcji. Ostudzone obieramy ze skórki w rękawiczkach i kroimy na niezbyt cienkie plastry.
Śmietanę mieszamy z pesto, żeby dobrze się połączyły.
Rozwijamy ciasto na pizzę i przekładamy razem z papierem na blachę. Zawijamy brzegi z każdej strony. Ciasto smarujemy śmietaną z pesto, posypujemy delikatnie pieprzem i solą, a następnie układamy w miarę gęsto plastry buraków. Obficie posypujemy serem mozzarella. Pieczemy 10–15 minut w 220oC.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy pizzę posiekaną świeżą bazylią i kroimy na porcje. Podajemy z ostrym sosem pomidorowym i czosnkowym.Źródło: Rewia