Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza z grzybami, cukinią i porem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Do dużej miski włóż pokruszone drożdże, cukier i dodaj 1/3 szklanki ciepłej wody. Wymieszaj i odstaw na 10 minut. Następnie dodaj mąkę, oliwę, sól, resztę wody i zagnieć ciasto. Jeśli będzie kleiste, dodaj mąkę. Odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż posiekany czosnek i dodaj wyczyszczone grzyby, pokrojoną w kostkę cukinię oraz sól i pieprz. Smaż, aż całość zmięknie.
Ciasto podziel na 4 placki, na każdym ułóż pokrojoną w plastry mozzarellę. Dodaj grzyby z cukinią, posiekaną drobno cebulę. Posyp startym parmezanem i pokrojonym porem.
Piecz 15 minut w temperaturze 200 °C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień