Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 329
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13409
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 329
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13409
Składniki
Składniki na ciasto (mleko, mąkę, oliwę, proszek do pieczenia i sól) urobić. (Gdyby ciasto się kleiło dodać odrobinę więcej mąki).
Ciasto wyłożyć na blaszkę. Wyłożone ciasto posmarować ketchupem. Następnie posypać przyprawą do pizzy. Na posmarowanym cieście ułożyć pokrojone pieczarki, cebulę, paprykę i pomidora. Całość posypać serem i oregano.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę (jak do gyrosa). Podsmażamy na patelni przyprawiając przyprawą do gyrosa. Podsmażonego kurczaka wykładamy na posypaną serem pizzę. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok.25 minut.
Podana przeze mnie porcja jest na małą blaszkę. Jeśli macie większą blaszkę to trzeba podwoić porcję.