Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyc prosty w przygotowaniu, ma jedną wadę:szybko znika z talerza;-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8641
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 598
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8641
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 598
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, posypać szczyptą wegety, pieprzu, i smażyć na patelni aż się zarumieni. Następnie przełożyć do garnuszka, zalać wodą i gotować pod przykryciem ok 35 min. ( aż mięso będzie miękkie). Sos pieczeniowy rozrobić w 200 ml zimnej wody ( żeby nie było grudek) i dodać do mięsa. Chwilę gotować. Następnie doprawić śmietaną.
Ziemniaki zetrzeć na tarce na małych oczkach łezkach,cebulę zetrzeć na tarce, dodać jajka, mąkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć placki grubości 7 mm, wielkości mniej więcej patelni.
Usmażone placki polewamy sosem. Ja podaję z trzema rodzajami surówek. Z marchwi, z pomidorem i cebulką, oraz z białej kapusty.
Smacznego;-)