Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane z burgerami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, obierz i zetrzyj na tarce o gru bych oczkach razem z cebulą. Dodaj 2 jajka, mąkę, sól, pieprz i wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i usmaż z obu stron cienkie placki na złoto.
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, solą i pieprzem. Uformuj niewielkie, okrągłe kotleciki i usmaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Połowę jogurtu wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem. Drugą część połącz z keczupem.
Na talerzu rozłóż umyte liście sałaty. Na nich umieść placek ziemniaczany i kotlet. Posmaruj sosem czosnkowym i keczupowym. Ułóż umyte i pokrojone w plasterki pomidory, ogórki i cebulę. Przykryj całość drugim plackiem.
Gotowe burgery podawaj na ciepło.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 400. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax