Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane z serem pleśniowym"
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 349
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 637
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 947
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 449
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 349
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 637
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 947
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 449
Składniki
Oczyszczone ziemniaki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i przełóż do miski. Obierz cebulę, drobno pokrój i wrzuć do ziemniaków. Dodaj mąkę ziemniaczaną, jajka, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim małe placki. Wyjmij je i odsącz na serwetce. Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Gruszki umyj, przekrój na pół i oczyść z pestek. Następnie pokrój w plastry. Ser pleśniowy zetrzyj na tarce. Plasterki gruszek rozłóż na plackach, każdy z nich posyp startym serem. Nagrzej piekarnik do 200 °C. Blachę wstaw do piekarnika i chwilę zapiecz placki. Udekoruj żurawiną.Źródło: Na żywo