Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podudzia w egzotycznej panierce"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2775
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421872
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2182
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2775
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421872
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2182
Składniki
Mięso umyj, wytrzyj do sucha. Jeśli przygotowujesz danie z filetów, pokrój je na spore kawałki. Kurczaka oprósz solą oraz czarnym pieprzem. Jajka wbij na talerz, roztrzep widelcem. Na drugi talerz wsyp wiórki kokosowe.
Kawałki mięsa oprósz mąką, zanurz w jajkach, a potem obtocz w wiórkach kokosowych. O razu włóż mięso na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż przez 15 minut, na złoty kolor ze wszystkich stron. Przygotuj dip śmietanowy: awokado rozetnij, wyjmij pestkę, oddziel miąższ od skórki. Natychmiast skrop go sokiem pomarańczowym i zmiksuj na gładko. Mus z awokado wymieszaj z kwaśną śmietaną. Przypraw solą oraz kolorowym pieprzem.
Przygotuj dip pomidorowy: papryki oczyść z pestek, strąki opłucz, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj je z keczupem. Przypraw cukrem oraz sosem tabasco. Usmażone mięso ułóż na półmisku przykrytym listkami sałaty. Udekoruj cząstkami pomarańczy i natką. Podawaj z przygotowanymi wcześniej dwoma dipami.
ok. 1 godziny, 1 porcja 380 kcal.Źródło: Tina