Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podudzia w egzotycznej panierce"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Mięso umyj, wytrzyj do sucha. Jeśli przygotowujesz danie z filetów, pokrój je na spore kawałki. Kurczaka oprósz solą oraz czarnym pieprzem. Jajka wbij na talerz, roztrzep widelcem. Na drugi talerz wsyp wiórki kokosowe.
Kawałki mięsa oprósz mąką, zanurz w jajkach, a potem obtocz w wiórkach kokosowych. O razu włóż mięso na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż przez 15 minut, na złoty kolor ze wszystkich stron. Przygotuj dip śmietanowy: awokado rozetnij, wyjmij pestkę, oddziel miąższ od skórki. Natychmiast skrop go sokiem pomarańczowym i zmiksuj na gładko. Mus z awokado wymieszaj z kwaśną śmietaną. Przypraw solą oraz kolorowym pieprzem.
Przygotuj dip pomidorowy: papryki oczyść z pestek, strąki opłucz, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj je z keczupem. Przypraw cukrem oraz sosem tabasco. Usmażone mięso ułóż na półmisku przykrytym listkami sałaty. Udekoruj cząstkami pomarańczy i natką. Podawaj z przygotowanymi wcześniej dwoma dipami.
ok. 1 godziny, 1 porcja 380 kcal.Źródło: Tina