Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podudzia w egzotycznej panierce"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1039
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 960
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12850
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1039
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 960
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12850
Składniki
Mięso umyj, wytrzyj do sucha. Jeśli przygotowujesz danie z filetów, pokrój je na spore kawałki. Kurczaka oprósz solą oraz czarnym pieprzem. Jajka wbij na talerz, roztrzep widelcem. Na drugi talerz wsyp wiórki kokosowe.
Kawałki mięsa oprósz mąką, zanurz w jajkach, a potem obtocz w wiórkach kokosowych. O razu włóż mięso na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż przez 15 minut, na złoty kolor ze wszystkich stron. Przygotuj dip śmietanowy: awokado rozetnij, wyjmij pestkę, oddziel miąższ od skórki. Natychmiast skrop go sokiem pomarańczowym i zmiksuj na gładko. Mus z awokado wymieszaj z kwaśną śmietaną. Przypraw solą oraz kolorowym pieprzem.
Przygotuj dip pomidorowy: papryki oczyść z pestek, strąki opłucz, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj je z keczupem. Przypraw cukrem oraz sosem tabasco. Usmażone mięso ułóż na półmisku przykrytym listkami sałaty. Udekoruj cząstkami pomarańczy i natką. Podawaj z przygotowanymi wcześniej dwoma dipami.
ok. 1 godziny, 1 porcja 380 kcal.Źródło: Tina