Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Podudzia z kolendrą"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 552
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 552
Składniki
Nasiona kolendry zmiel. Obierz czosnek i imbir, posiekaj. Wymieszaj z olejem, miodem, solą i pieprzem, grubo natrzyj podudzia kurczaka (użyj przypraw obficie, ponieważ maślanka osłabi ich działanie). Mięso ułóż następnie w naczyniu i polej maślanką. Naczynie przykryj folią i wstaw na pół godziny do lodówki.
Wyjmij mięso z marynaty (bez osączania z maślanki), posyp jeszcze solą, pieprzem, papryką, ułóż na natłuszczonym ruszcie lub na natłuszczonej blaszce. Piecz w temp. 180-190°C ok. 30 min do zrumienienia, odwracając. Podudzia podaj posypane pietruszką, np. z ziemniakami.Źródło: Świat kobiety