Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Podudzia z kolendrą"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Nasiona kolendry zmiel. Obierz czosnek i imbir, posiekaj. Wymieszaj z olejem, miodem, solą i pieprzem, grubo natrzyj podudzia kurczaka (użyj przypraw obficie, ponieważ maślanka osłabi ich działanie). Mięso ułóż następnie w naczyniu i polej maślanką. Naczynie przykryj folią i wstaw na pół godziny do lodówki.
Wyjmij mięso z marynaty (bez osączania z maślanki), posyp jeszcze solą, pieprzem, papryką, ułóż na natłuszczonym ruszcie lub na natłuszczonej blaszce. Piecz w temp. 180-190°C ok. 30 min do zrumienienia, odwracając. Podudzia podaj posypane pietruszką, np. z ziemniakami.Źródło: Świat kobiety