Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Podudzia z kolendrą"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10596
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3234
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2356
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10596
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3234
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2356
Składniki
Nasiona kolendry zmiel. Obierz czosnek i imbir, posiekaj. Wymieszaj z olejem, miodem, solą i pieprzem, grubo natrzyj podudzia kurczaka (użyj przypraw obficie, ponieważ maślanka osłabi ich działanie). Mięso ułóż następnie w naczyniu i polej maślanką. Naczynie przykryj folią i wstaw na pół godziny do lodówki.
Wyjmij mięso z marynaty (bez osączania z maślanki), posyp jeszcze solą, pieprzem, papryką, ułóż na natłuszczonym ruszcie lub na natłuszczonej blaszce. Piecz w temp. 180-190°C ok. 30 min do zrumienienia, odwracając. Podudzia podaj posypane pietruszką, np. z ziemniakami.Źródło: Świat kobiety