Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwica na grzance"
Polecam.
Odsłon: 706
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36171
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 367
Polecam.
Odsłon: 706
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36171
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 367
Składniki
czas ok. 25 min; porcja – 250 kcal, cena 4,70 zł
Liście rukoli oraz sałaty lodowej opłucz, osusz w wirówce lub na papierowym ręczniku. Większe listki porozrywaj palcami na mniejsze kawałki. Wymieszaj w misce.
Pomidorki koktajlowe umyj, pokrój na połówki, dodaj do miski z sałatą. Paprykę oczyść, opłucz i osusz. Miąższ pokrój w paseczki. Dodaj do sałatki.
Na sos połącz 4 łyżki oleju z octem winnym. Dopraw solą oraz pieprzem. Polej sałatkę. Mięso opłucz i starannie osusz. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła z 2 łyżkami oleju. Wkładaj polędwicę i smaż po kilka minut z każdej strony. Oprósz solą i pieprzem, zawiń w folię i odłóż na 10 minut.
Na tłuszczu ze smażenia zrumień tosty. Na każdym połóż polędwicę. Podawaj razem z sałatką warzywną.Źródło: Świat kobiety