Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polędwica pod śmietanową pierzynka...
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 969
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4586
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1234
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 969
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4586
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1234
Składniki
cebulę kroimy w grubszą kostkę, a pieczarki przekrawamy na ćwiartki. przesmażamy na rozgrzanym oleju i odstawiamy na bok. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy do niej żółtka i ubitą pianę z białek przesmażone pieczarki z cebulą i sól, pieprz. wszystko delikatnie mieszamy. polędwicę lekko rozbijamy ręką na grubość ok 1 cm i smażymy po angielsku po dwie minuty z każdej strony, tak aby była krwista wewnątrz. Oprószamy solą i pieprzem. Taką polędwicę układamy na blaszce przykrywamy kopulą z przygotowanej śmietany posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku w temperaturze ok 200 stopni przez 10 - 15 min. najefektowniej podawać z pomidorkami koktajlowymi