Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki w sosie żurawinowym"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 552
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 999
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2722
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 552
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 999
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2722
Składniki
Polędwiczki umyj i odsącz przy pomocy papierowego ręcznika. Oczyść mięso z błony i pokrój. Przełóż do miski i dopraw solą oraz pieprzem. Następnie polej oliwą, posyp tymiankiem i połową posiekanego czosnku. Odstaw do zamarynowania. Na patelni podsmaż polędwiczki na złoty kolor. Wstaw mięso do piekarnika na 8 minut. Piecz w temp. 180°C. Po tym czasie wyjmij mięso z piekarnika i nakryj folią aluminiową.
Jabłka obierz i drobniutko pokrój. Dodaj pokrojone w kostkę cebule, resztę czosnku, żurawinę, plasterki imbiru i resztę składników. Zawartość garnka gotuj 10 minut, następnie zmniejsz ogień i duś 1,5 godziny pod przykryciem. Całość co jakiś czas mieszaj, aby mus się nie przypalił. Gdy zgęstnieje, polej nim mięso.Źródło: Na żywo