Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki w sosie żurawinowym"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 192
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22429
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 192
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22429
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Składniki
Polędwiczki umyj i odsącz przy pomocy papierowego ręcznika. Oczyść mięso z błony i pokrój. Przełóż do miski i dopraw solą oraz pieprzem. Następnie polej oliwą, posyp tymiankiem i połową posiekanego czosnku. Odstaw do zamarynowania. Na patelni podsmaż polędwiczki na złoty kolor. Wstaw mięso do piekarnika na 8 minut. Piecz w temp. 180°C. Po tym czasie wyjmij mięso z piekarnika i nakryj folią aluminiową.
Jabłka obierz i drobniutko pokrój. Dodaj pokrojone w kostkę cebule, resztę czosnku, żurawinę, plasterki imbiru i resztę składników. Zawartość garnka gotuj 10 minut, następnie zmniejsz ogień i duś 1,5 godziny pod przykryciem. Całość co jakiś czas mieszaj, aby mus się nie przypalił. Gdy zgęstnieje, polej nim mięso.Źródło: Na żywo