Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwiczki zapiekane z makaronem i brokułami"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Składniki
Makaron ugotuj w posolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Osącz na durszlaku. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Cebulę obierz, posiekaj. Tymianek opłucz, osusz. 2 gałązki zostaw całe, od reszty poodrywaj listki.
Brokuły podziel na różyczki, ugotuj je w posolonej wodzie (5 min). Przelej na durszlaku zimną wodą, osącz. Polędwiczki opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój je w grubsze plastry. Każdy delikatnie rozpłaszcz dłonią, oprósz solą i piep rzem. Na patelni rozgrzej oliwę. Usmaż na niej medaliony (po 2 min z każdej strony).
Gałązki tymianku poprzecinaj na pół i rozłóż je pomiędzy medalionami minutę przed końcem smażenia. Zdejmij z patelni, zmniejsz pod nią płomień. Wrzuć cebulę, czosnek i listki tymianku. Dodaj przecier pomidorowy, kostkę rosołową i 100 ml wody.
Duś 10 min, przypraw. Makaron połącz z sosem i brokułami. Przełóż do formy żaroodpornej. Na wierzchu ułóż mięso. Posyp startym serem. Piecz 10 min w 180 st.Źródło: Tina