Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowa z fasolą"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38179
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9238
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38179
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9238
Składniki
Fasolkę namocz, odstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnego dnia zlej wodę. Fasolkę przełóż do garnka, zalej świeżą wodą i gotuj pod przykryciem do miękkości. Pod koniec posól.
Włoszczyznę oczyść, drobno posiekaj. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Do garnka wlej 1,5 l wody. Wrzuć warzywa z ziemniakami. Posól, gotuj 30 minut.
Boczek pokrój razem z obraną cebulą. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Zrumień boczek, dodaj cebulę. Smaż ok. 5 min. Dodaj do zupy razem z ugotowaną fasolą i koncentratem. Dopraw pieprzem, majerankiem i cząbrem.
czas ok. 90 min; porcja – 380 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety