Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowa z fasolą"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1036
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 143
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2192
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4213
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1036
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 143
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2192
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4213
Składniki
Fasolkę namocz, odstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnego dnia zlej wodę. Fasolkę przełóż do garnka, zalej świeżą wodą i gotuj pod przykryciem do miękkości. Pod koniec posól.
Włoszczyznę oczyść, drobno posiekaj. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Do garnka wlej 1,5 l wody. Wrzuć warzywa z ziemniakami. Posól, gotuj 30 minut.
Boczek pokrój razem z obraną cebulą. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Zrumień boczek, dodaj cebulę. Smaż ok. 5 min. Dodaj do zupy razem z ugotowaną fasolą i koncentratem. Dopraw pieprzem, majerankiem i cząbrem.
czas ok. 90 min; porcja – 380 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety