Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowa z fasolą"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Fasolkę namocz, odstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnego dnia zlej wodę. Fasolkę przełóż do garnka, zalej świeżą wodą i gotuj pod przykryciem do miękkości. Pod koniec posól.
Włoszczyznę oczyść, drobno posiekaj. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Do garnka wlej 1,5 l wody. Wrzuć warzywa z ziemniakami. Posól, gotuj 30 minut.
Boczek pokrój razem z obraną cebulą. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Zrumień boczek, dodaj cebulę. Smaż ok. 5 min. Dodaj do zupy razem z ugotowaną fasolą i koncentratem. Dopraw pieprzem, majerankiem i cząbrem.
czas ok. 90 min; porcja – 380 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety