Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowa z fasolą"
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 93
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 509
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 236
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 93
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 509
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 236
Składniki
Fasolkę namocz, odstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnego dnia zlej wodę. Fasolkę przełóż do garnka, zalej świeżą wodą i gotuj pod przykryciem do miękkości. Pod koniec posól.
Włoszczyznę oczyść, drobno posiekaj. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Do garnka wlej 1,5 l wody. Wrzuć warzywa z ziemniakami. Posól, gotuj 30 minut.
Boczek pokrój razem z obraną cebulą. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Zrumień boczek, dodaj cebulę. Smaż ok. 5 min. Dodaj do zupy razem z ugotowaną fasolą i koncentratem. Dopraw pieprzem, majerankiem i cząbrem.
czas ok. 90 min; porcja – 380 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety