Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory po meksykańsku: z jajkami sadzonymi"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 206
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 206
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Cebulę i papryczkę posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj czosnek i smaż jeszcze chwilę. Wrzuć obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, sól, pieprz i chwilę podduś.
Całość ułóż na dnie żaroodpornego, posmarowanego olejem naczynia, zrób dookoła wyższą obwódkę i wbij jajka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150oC i piecz, aż jajka się zetną. Możesz podawać na meksykańskich plackach (tortillach) lub naleśnikach.
280 kcalŹródło: Takie jest życie