Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 520
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 520
Składniki
mięso mielimy i smażymy na niewielkiej ilości oleju,przekładamy do rondelka i dodajemy przyprawy
warzywa obieramy i płuczemy
pokrojone pieczarki smażymy na maśle, dodajemy do mięsa
pora kroimy w paseczki, cebulę,marchewkę, czosnek i selera w kostkę
smażymy i dokładamy do rondelka
do całości podlewamy nieco wody, dodajemy dwie solidne łyżki pasty z suszonych pomidorów. Dusimy do miękkości warzyw, ja zawsze sprawdzam marchewkę, jakieś 20 minut.
Pod koniec zaprawiamy śmietaną. Podałam z makaronem, było przepyszne:)
Smacznego:)