Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z dynią i krewetkami"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38585
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38585
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę, papryczkę chilli, czosnek i imbir. Dodaj dynię pokrojoną w kostkę i posiekanego pora. Gdy się zarumienią, wlej bulion. Duś pod przykryciem, aż dynia zmięknie. Dodaj mleko kokosowe i dopraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny oraz posiekanymi listkami świeżej kolendry.
Krewetki rozmroź, osusz. Rozgrzej oliwę i smaż krewetki przez minutę. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż do potrawki. Dodaj umyte żurawiny, lekko posłodź, bo są bardzo kwaśne. Duś chwilę. Możesz dodać też suszoną żurawinę.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień