Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z dynią i krewetkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4871
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 998
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9418
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4871
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 998
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9418
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1401
Składniki
Rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę, papryczkę chilli, czosnek i imbir. Dodaj dynię pokrojoną w kostkę i posiekanego pora. Gdy się zarumienią, wlej bulion. Duś pod przykryciem, aż dynia zmięknie. Dodaj mleko kokosowe i dopraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny oraz posiekanymi listkami świeżej kolendry.
Krewetki rozmroź, osusz. Rozgrzej oliwę i smaż krewetki przez minutę. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż do potrawki. Dodaj umyte żurawiny, lekko posłodź, bo są bardzo kwaśne. Duś chwilę. Możesz dodać też suszoną żurawinę.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień