Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z dynią i krewetkami"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1455
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1634
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1455
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1634
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę, papryczkę chilli, czosnek i imbir. Dodaj dynię pokrojoną w kostkę i posiekanego pora. Gdy się zarumienią, wlej bulion. Duś pod przykryciem, aż dynia zmięknie. Dodaj mleko kokosowe i dopraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny oraz posiekanymi listkami świeżej kolendry.
Krewetki rozmroź, osusz. Rozgrzej oliwę i smaż krewetki przez minutę. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż do potrawki. Dodaj umyte żurawiny, lekko posłodź, bo są bardzo kwaśne. Duś chwilę. Możesz dodać też suszoną żurawinę.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień