Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z dynią i krewetkami"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę, papryczkę chilli, czosnek i imbir. Dodaj dynię pokrojoną w kostkę i posiekanego pora. Gdy się zarumienią, wlej bulion. Duś pod przykryciem, aż dynia zmięknie. Dodaj mleko kokosowe i dopraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny oraz posiekanymi listkami świeżej kolendry.
Krewetki rozmroź, osusz. Rozgrzej oliwę i smaż krewetki przez minutę. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż do potrawki. Dodaj umyte żurawiny, lekko posłodź, bo są bardzo kwaśne. Duś chwilę. Możesz dodać też suszoną żurawinę.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień