Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka domowa potrawka. Idealna na obiad dla całej rodziny. :)
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41401
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41401
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Mięso oddzielam od kości. Cebulę kroję w kostkę. W garnku roztapiam 1 łyżkę masła. Do garnka dodaję cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodaje bulion. Czekam aż zacznie się gotować. Do bulionu dodaje mięso, startą marchew i posiekaną natkę pietruszki.
Zasmażka: Na patelni roztapiam łyżkę masła dodaję mąkę. Mieszam. Chwilę podsmażam. Dodaję do potrawki. Mieszam by zasmażka połączyła się z bulionem i potrawka zgęstniała. Na koniec dodaję śmietanę zahartowaną bulionem z potrawki. Wszystko doprawiam solą i pieprzem. Podaję z ryżem lub kaszą. Smacznego :)