Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lasgne prawdziwe, takie jak we Wloszech, malo przypraw, tylko czysty smak :)
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 174
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 49
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 281
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 174
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 49
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 281
Składniki
w garnku rozgrzewamy troszke oliwy, posiekana cebulke wrzucamy, do zrumienionej wrzucamy starte marchewki i seler ( jesli naciowy- pokrojony ) solimy lekko. Chwile podsmazamy. Do tego mieso. Podsmazamy. Mieso podlewamy winem jak tylko zacznie brakowac tluszczu ( zeby sie nie spalilo... ) jak wyparuje wino, mozemy dodac pomidory lub sos. Solimy jesli potrzeba (Mieso mielone sprzedawane w Polsce jest solone - trzeba uwazac zeby nie przesolic ) dodajemy tez troche cukru ( ok lyzki - dzieki temu pomidory utraca swoje kwasny smak i beda bardziej delikatne ) Sos pomidorowy z miesem nazywa sie RAGU'' Na blache wykladamy kawalki pasta sfoglia,na to nasze pieczolowicie przygotowane ragu'' , smietane kremowke inastepna warstwe sfoglia. Poznej znowu ragu'', smietana . itd mozna tez lasagne suszone, w paczkach jak makaron , tylko wtedy calosc musi byc troche rzadsza..zeby sie te platki mialy w czym ugotowac- automatycznie czas ieczenia sie wydluza ) Wazne !! ostatnia warstwe zawsze konczymu sosem lub smietana , inaczej sie ciadsto spali i bedzie twarde. P.S mozna pomiedzy warstwy dodawac sera... najlepiej parmigiano