Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg smażony z migdałami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118065
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8401
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2126
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118065
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8401
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2126
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Składniki
Pstrągi wypatroszyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, odstawić do lodówki na pół godziny. Rozgrzać na patelni olej i masło. Smażyć ryby do 5 minut z każdej strony. Migdały smażyć na osobnej patelni, tylko na maśle, na złoty kolor. Pół szklanki soku jabłkowego wymieszać z mąką ziemniaczaną, resztę soku zagrzać w rondelku. Do gorącego soku dodawać powoli sok z mąką, ciągle mieszając. Pstrągi przed podaniem należy polać masłem z migdałami i sosem jabłkowym.
<b>Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi <a href="http://kobieta.interia.pl/kuchnia/dodaj-przepis"class="more" style="color:#07336C">"przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"</a>. Najlepsze przepisy nagradzamy!</b>
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293"class="more" style="color:#07336C">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>
Tekst pochodzi z magazynuŹródło: Dzień Dobry