Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg w migdałach"
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 974
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 168
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 141
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14962
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 974
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 168
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 141
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14962
Składniki
Pstrągi umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny, natrzyj wewnątrz i na zewnątrz solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki na 30 minut.
Przygotuj 3 talerze. Do pierwszego wbij jajka, rozmąć widelcem. Do drugiego wsyp mąkę, do trzeciego płatki migdałowe. Rybę obtocz w mące, następnie w jajkach, a na końcu w płatkach migdałowych (mocno je dociskając).
Na patelni rozgrzej masło. Gdy będzie bardzo gorące, włóż ryby. Usmaż z obu stron na złoty kolor (po ok. 7 min z każdej strony). Podawaj z ziemniakami z wody, frytkami lub ryżem i ulubioną surówką. Rada: Do ryby możesz podać sos cytrynowy. Do rondelka włóż 2 łyżki masła, roztop. Wsyp 2 łyżki mąki pszennej. Energicznie mieszając trzepaczką, smaż ok. 2 min.
Następnie wlej 1 szklankę bulionu rybnego lub warzywnego oraz 1 szklanki śmietanki kremówki 30 proc., podgrzej. Do miseczki włóż 1 żółtko i wlej 1 łyżkę ciepłego płynu z rondelka, wymieszaj. Przelej do rondelka i podgrzewaj, mieszając, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj sok wyciśnięty z 1 cytryny, dopraw cukrem, solą oraz pieprzem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Sztuka: 870 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie