Do góry

Dania główne Przepis na:

pstrąg w pomarańczach

pstrąg w pomarańczach

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3228

Dodano:

Odsłon: 3092

aromatycznie i smacznie

Składniki

  • małe pstrągi, 2 sztuki
  • papryka, 1 sztuka
  • sok z pomarańczy, 20 ml
  • sok z cytryny, 20 ml
  • świeża bazylia, 1 łyżeczka
  • masło, 1 łyżeczka
  • sół
  • pieprz
  • starta skórka z pomarańczy, 1 łyżeczka
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
pstrąg w pomarańczach

Przygotowanie

  1. Pstrągi umyj i osusz, przypraw, skrop sokiem z cytryny, zawiń w folię, odstaw na 2 godz. Paprykę umyj, oczyść i pokrój drobno. W rondelku rozpuść masło, dodaj sok, skórkę z pomarańczy, paprykę i bazylię. Podgrzewaj na małym ogniu ok. 5 min, mieszając. Ryby posmaruj pastą, zawiń w folię, grilluj 20 min (w zależności od wielkości ryby). Na ostatnie 10 min uchyl folię.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń