Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 277
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3636
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 277
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3636
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Składniki
Pstraga opruszyc sola, pieprzem, skropic sokiem z cytryny od srodka i na zewnatrz. Odlozyc na chwile na bok. Pol kostki masla utrzec z czosnkiem, pietruszka i odrobina soli, robiac maselko czosnkowe. Natrzec pstraga w srodku maslem czosnkowym. Na patelni rozgrzac czesc pozostalego masla, piec rybe z dwoch stron na nieduzym ogniu, do momentu az skorka bedzie chrupiaca a srodek upieczony.
Reszte masla rozgrzac na patelni, wrzucic migdaly i smazyc, az zrobia sie zlocisto- brazowe.
Pstraga wylozyc na talerz, posypac podsmazonymi migdalami, udekorowac galazka pietruszki. Podac do tego reszte masla czosnkowego i cwiartke cytryny.