Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11145
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3838
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1325
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11145
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3838
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1325
Składniki
Pstraga opruszyc sola, pieprzem, skropic sokiem z cytryny od srodka i na zewnatrz. Odlozyc na chwile na bok. Pol kostki masla utrzec z czosnkiem, pietruszka i odrobina soli, robiac maselko czosnkowe. Natrzec pstraga w srodku maslem czosnkowym. Na patelni rozgrzac czesc pozostalego masla, piec rybe z dwoch stron na nieduzym ogniu, do momentu az skorka bedzie chrupiaca a srodek upieczony.
Reszte masla rozgrzac na patelni, wrzucic migdaly i smazyc, az zrobia sie zlocisto- brazowe.
Pstraga wylozyc na talerz, posypac podsmazonymi migdalami, udekorowac galazka pietruszki. Podac do tego reszte masla czosnkowego i cwiartke cytryny.