Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jak na co dzień , apetyczne i smaczne.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1622
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 715
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 700
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 294
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1622
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 715
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 700
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 294
Składniki
Ziemniaki gotujemy , do 15 minut na małym ogniu solimy, odcedzamy i wykladamy na talerz dekorujemy koperkiem, buraczki gotujemy do miękkości i potem trzemy na tarce o grubych oczkach, mięso mielone dajemy do garnka , dodajemy jajko , trochę bułki tartej aby się mocno skleiły , formujemy kulki i dajemy na talerz , potem przekładamy na patelnię na rozgrzany olej , smażymy z obu stron do 5 minut , gdy już się lekko podsmażą , dolewamy do nich wody 1 szklankę , i dodajemy łyzkę mąki dużej aby trochę zabielić i zagęścić sos, można dodać troszkę śmietany do sosu , 18 procent , ale kto dba o linie niepolecam , oczywiście dajemy do sosu sól , pieprz i trochę vegety, polecam.