Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki w sosie własnym

Pulpeciki  w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 5592

Danie jak na co dzień , apetyczne i smaczne.

Składniki

  • mąka pszenna Typ 500 ,
  • mięso mielone
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • ziemniaki
  • bulka tarta
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pulpeciki w sosie własnym

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy , do 15 minut na małym ogniu solimy, odcedzamy i wykladamy na talerz dekorujemy koperkiem, buraczki gotujemy do miękkości i potem trzemy na tarce o grubych oczkach, mięso mielone dajemy do garnka , dodajemy jajko , trochę bułki tartej aby się mocno skleiły , formujemy kulki i dajemy na talerz , potem przekładamy na patelnię na rozgrzany olej , smażymy z obu stron do 5 minut , gdy już się lekko podsmażą , dolewamy do nich wody 1 szklankę , i dodajemy łyzkę mąki dużej aby trochę zabielić i zagęścić sos, można dodać troszkę śmietany do sosu , 18 procent , ale kto dba o linie niepolecam , oczywiście dajemy do sosu sól , pieprz i trochę vegety, polecam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 21 kwietnia 2016 Bardzo apetyczne danie, pulpeciki z ziemniaczkami i buraczkami - pychotka :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń