Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki z sosem porowo-serowym

Pulpeciki z sosem porowo-serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 155

Dodano:

Odsłon: 304

Malutkie pulpety z sosem serowo-porowy podane na kaszy jęczmiennej

Składniki

  • małe pulpeciki z mięsa mielonego 12 szt z mięsa drobiowego lub wieprzowego, smażone lub gotowane
  • Por
  • serek topiony bez dodatków 1 szt
  • Kasza jęczmienna
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Por 10 cm białego i 3 cm zielonej części pokroić i podsmażyć na maśle lub margarynie , wlać wodę poddusić dodać serek topiony bez dodatków rozpuścić do konsystencji sosu, doprawić pieprzem ewentualnie solą. Jeśli jest za gęsty dodać wody.

  2. Do sosu dodać pulpeciki , razem dusić ok 10 minut.


    W tym czasie ugotować 100 gram kaszy jęczmiennej, odcedzić.

  3. Ułożyć na talerzu porcję kaszy , zalać sosem z pulpecikami.



    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń