Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie pulpety z sosem serowo-porowy podane na kaszy jęczmiennej
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19025
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6916
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19025
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6916
Składniki
Por 10 cm białego i 3 cm zielonej części pokroić i podsmażyć na maśle lub margarynie , wlać wodę poddusić dodać serek topiony bez dodatków rozpuścić do konsystencji sosu, doprawić pieprzem ewentualnie solą. Jeśli jest za gęsty dodać wody.
Do sosu dodać pulpeciki , razem dusić ok 10 minut. W tym czasie ugotować 100 gram kaszy jęczmiennej, odcedzić.
Ułożyć na talerzu porcję kaszy , zalać sosem z pulpecikami. Smacznego