Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie pulpety z sosem serowo-porowy podane na kaszy jęczmiennej
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11490
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1233
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12044
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2289
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11490
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1233
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12044
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2289
Składniki
Por 10 cm białego i 3 cm zielonej części pokroić i podsmażyć na maśle lub margarynie , wlać wodę poddusić dodać serek topiony bez dodatków rozpuścić do konsystencji sosu, doprawić pieprzem ewentualnie solą. Jeśli jest za gęsty dodać wody.
Do sosu dodać pulpeciki , razem dusić ok 10 minut. W tym czasie ugotować 100 gram kaszy jęczmiennej, odcedzić.
Ułożyć na talerzu porcję kaszy , zalać sosem z pulpecikami. Smacznego