Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie pulpety z sosem serowo-porowy podane na kaszy jęczmiennej
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Por 10 cm białego i 3 cm zielonej części pokroić i podsmażyć na maśle lub margarynie , wlać wodę poddusić dodać serek topiony bez dodatków rozpuścić do konsystencji sosu, doprawić pieprzem ewentualnie solą. Jeśli jest za gęsty dodać wody.
Do sosu dodać pulpeciki , razem dusić ok 10 minut. W tym czasie ugotować 100 gram kaszy jęczmiennej, odcedzić.
Ułożyć na talerzu porcję kaszy , zalać sosem z pulpecikami. Smacznego