Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpeciki zapiekane z mozzarellą i otrębami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1320
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1320
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Mięso wymieszaj z pokrojonym w półtalarki porem wraz z odrobiną suszonego czosnku, jajkiem, otrębami, łyżką wody i posiekanej bazylii, solą oraz pieprzem. Z masy uformuj pulpeciki.
Bakłażana, cukinię i paprykę potnij w kostkę.
Marchewkę zetrzyj na tarce, po czym przesmaż na oliwie i dopraw solą, pieprzem oraz papryką.
Ułóż w brytfance pulpety z wymieszanymi warzywami, pokryte pokrojoną mozzarellą. Piecz całość 20 minut w 180°C.Źródło: Kurier TV