Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpeciki zapiekane z mozzarellą i otrębami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1261
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 262
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2260
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1261
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 262
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2260
Składniki
Mięso wymieszaj z pokrojonym w półtalarki porem wraz z odrobiną suszonego czosnku, jajkiem, otrębami, łyżką wody i posiekanej bazylii, solą oraz pieprzem. Z masy uformuj pulpeciki.
Bakłażana, cukinię i paprykę potnij w kostkę.
Marchewkę zetrzyj na tarce, po czym przesmaż na oliwie i dopraw solą, pieprzem oraz papryką.
Ułóż w brytfance pulpety z wymieszanymi warzywami, pokryte pokrojoną mozzarellą. Piecz całość 20 minut w 180°C.Źródło: Kurier TV