Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpeciki zapiekane z mozzarellą i otrębami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4839
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 957
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4839
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 957
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1375
Składniki
Mięso wymieszaj z pokrojonym w półtalarki porem wraz z odrobiną suszonego czosnku, jajkiem, otrębami, łyżką wody i posiekanej bazylii, solą oraz pieprzem. Z masy uformuj pulpeciki.
Bakłażana, cukinię i paprykę potnij w kostkę.
Marchewkę zetrzyj na tarce, po czym przesmaż na oliwie i dopraw solą, pieprzem oraz papryką.
Ułóż w brytfance pulpety z wymieszanymi warzywami, pokryte pokrojoną mozzarellą. Piecz całość 20 minut w 180°C.Źródło: Kurier TV