Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety w sosie paprykowym"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku. Papryki umyć, oczyścić, pokroić. Cebulę obrać, posiekać. 3/4 cebuli i czosnek zeszklić na maśle.
Do cebuli dodać paprykę, podsmażyć, dolać bulion, dusić ok. 15 min, całość zmiksować, doprawić papryką, solą oraz pieprzem.
Mięso dokładnie wyrobić z jajkiem, odciśniętą bułką i pozostałą cebulą, doprawić solą i pieprzem. Z masy formować nieduże pulpeciki i wrzucać na osolony wrzątek, gotować kilka minut. Tuż przed podaniem polać sosem z papryki.Źródło: Twoje Imperium