Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety w sosie paprykowym"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17659
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15320
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5489
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9051
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17659
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15320
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5489
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9051
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku. Papryki umyć, oczyścić, pokroić. Cebulę obrać, posiekać. 3/4 cebuli i czosnek zeszklić na maśle.
Do cebuli dodać paprykę, podsmażyć, dolać bulion, dusić ok. 15 min, całość zmiksować, doprawić papryką, solą oraz pieprzem.
Mięso dokładnie wyrobić z jajkiem, odciśniętą bułką i pozostałą cebulą, doprawić solą i pieprzem. Z masy formować nieduże pulpeciki i wrzucać na osolony wrzątek, gotować kilka minut. Tuż przed podaniem polać sosem z papryki.Źródło: Twoje Imperium