Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety z mięsa mielonego i kaszy"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1516
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1484
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1772
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1516
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1484
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1772
Składniki
Kaszę jęczmienną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Osącz, ostudź, wyjmij z woreczków.
Mieloną wieprzowinę wyrób z jajkami, bułką tartą, solą i słodką papryką. Dodaj kaszę jęczmienną, dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj niewielkie pulpeciki.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż pulpety ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierze kuchennym.
Pulpety podawaj z sałatkami, np. ze świeżych pomidorów.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie