Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z mięsa mielonego i kaszy

Pulpety z mięsa mielonego i kaszy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 12

Wypróbowany przepis na "Pulpety z mięsa mielonego i kaszy"

Składniki

  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej
  • 2 jajka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • pół łyżeczki soli
  • pół kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1/3 łyżeczki słodkiej papryki
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pulpety z mięsa mielonego i kaszy

Przygotowanie

  1. Kaszę jęczmienną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Osącz, ostudź, wyjmij z woreczków.

  2. Mieloną wieprzowinę wyrób z jajkami, bułką tartą, solą i słodką papryką. Dodaj kaszę jęczmienną, dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj niewielkie pulpeciki.

  3. Olej rozgrzej na patelni, usmaż pulpety ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierze kuchennym.

  4. Pulpety podawaj z sałatkami, np. ze świeżych pomidorów.

  5. Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń