Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety z mięsa mielonego i kaszy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8630
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8630
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Składniki
Kaszę jęczmienną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Osącz, ostudź, wyjmij z woreczków.
Mieloną wieprzowinę wyrób z jajkami, bułką tartą, solą i słodką papryką. Dodaj kaszę jęczmienną, dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj niewielkie pulpeciki.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż pulpety ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierze kuchennym.
Pulpety podawaj z sałatkami, np. ze świeżych pomidorów.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie