Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety z mięsa mielonego i kaszy"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3564
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2151
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3564
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2151
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Składniki
Kaszę jęczmienną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Osącz, ostudź, wyjmij z woreczków.
Mieloną wieprzowinę wyrób z jajkami, bułką tartą, solą i słodką papryką. Dodaj kaszę jęczmienną, dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj niewielkie pulpeciki.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż pulpety ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierze kuchennym.
Pulpety podawaj z sałatkami, np. ze świeżych pomidorów.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie