Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety z mięsa mielonego i kaszy"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118841
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8740
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3185
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2597
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118841
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8740
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3185
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2597
Składniki
Kaszę jęczmienną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Osącz, ostudź, wyjmij z woreczków.
Mieloną wieprzowinę wyrób z jajkami, bułką tartą, solą i słodką papryką. Dodaj kaszę jęczmienną, dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj niewielkie pulpeciki.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż pulpety ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierze kuchennym.
Pulpety podawaj z sałatkami, np. ze świeżych pomidorów.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie