Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z pangi w sosie brokułowym"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25915
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3206
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25915
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3206
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Składniki
Filety rozmroź, opłucz w zimnej wodzie i zmiel razem z cebulą. Dodaj surowe jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Całość wymieszaj.
Do garnka z wrzątkiem wrzuć ulepione z masy i obtoczone w mące pszennej klopsy.
Wyjmij je po 10 minutach, a do wywaru dodaj śmietanę i różyczki brokuła. Gotuj do miękkości, po czym zmiksuj.
Do sosu dodaj sok z reszty cytryny. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Ułóż pulpety na talerzu i polej je sosem.Źródło: Kurier TV