Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z pangi w sosie brokułowym"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118422
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8516
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3139
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2283
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1608
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118422
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8516
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3139
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2283
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1608
Składniki
Filety rozmroź, opłucz w zimnej wodzie i zmiel razem z cebulą. Dodaj surowe jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Całość wymieszaj.
Do garnka z wrzątkiem wrzuć ulepione z masy i obtoczone w mące pszennej klopsy.
Wyjmij je po 10 minutach, a do wywaru dodaj śmietanę i różyczki brokuła. Gotuj do miękkości, po czym zmiksuj.
Do sosu dodaj sok z reszty cytryny. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Ułóż pulpety na talerzu i polej je sosem.Źródło: Kurier TV