Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszyste minipizze"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7507
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2468
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7507
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2468
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, drożdżami, oliwą, octem, jajkiem i ciepłym mlekiem, zagnieść ciasto, zwinąć w kulkę, przykryć ściereczką.
Ciasto odstawić na ok. 50 minut, w tym czasie przygotować sos. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć obraną i posiekaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać pomidory z puszki, poddusić, doprawić solą i ziołami, zmiksować.
Ciasto podzielić na części, każdą rozwałkować na małe placki, posmarować sosem, posypać serem, ułożyć połówki pomidorków. Piec 15-20 min w temp. 175oC.
Pizze można udekorować świeżą bazylią. Oprócz pomidorków możesz ułożyć kawałki szynki, salami albo plasterki świeżych pieczarek.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium