Żeberka duszone w piekarniku, podane z kaszą gryczaną i warzywami z patelni :)
Pyszne żeberka
Składniki
- Żeberka wieprzowe
- Czosnek, papryka w proszku, majeranek, przyprawa do żeberek
- Oliwa z oliwek
- kostka mięsna
Składniki
- Żeberka wieprzowe
- Czosnek, papryka w proszku, majeranek, przyprawa do żeberek
- Oliwa z oliwek
- kostka mięsna

Etapy przygotowania
Mięso płuczemy, przyprawy mieszamy ze sobą i obtaczamy w nich mięso. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny Następnie obsmażamy dokładnie z każdej strony, na patelni z odrobiną oliwy Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wodą, wrzucamy pokrojony drobno czosnek i kostkę mięsną. Wstawiamy do rozgrzanego do 230 st. piekarnika na ok. 1.5 godziny, co jakiś czas sprawdzając czy mięso jest miękkie. Po wyjęciu żeberek, dodajemy mąkę do zagęszczenia sosu. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną i warzywami :) Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 839

Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 760

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 59
Ostatnio komentowane przepisy

Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 839

Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 760

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 59



Składniki
- Żeberka wieprzowe
- Czosnek, papryka w proszku, majeranek, przyprawa do żeberek
- Oliwa z oliwek
- kostka mięsna
Mięso płuczemy, przyprawy mieszamy ze sobą i obtaczamy w nich mięso. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny Następnie obsmażamy dokładnie z każdej strony, na patelni z odrobiną oliwy Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wodą, wrzucamy pokrojony drobno czosnek i kostkę mięsną. Wstawiamy do rozgrzanego do 230 st. piekarnika na ok. 1.5 godziny, co jakiś czas sprawdzając czy mięso jest miękkie. Po wyjęciu żeberek, dodajemy mąkę do zagęszczenia sosu. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną i warzywami :) Smacznego :)