Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka duszone w piekarniku, podane z kaszą gryczaną i warzywami z patelni :)
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21599
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21599
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Mięso płuczemy, przyprawy mieszamy ze sobą i obtaczamy w nich mięso. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny Następnie obsmażamy dokładnie z każdej strony, na patelni z odrobiną oliwy Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wodą, wrzucamy pokrojony drobno czosnek i kostkę mięsną. Wstawiamy do rozgrzanego do 230 st. piekarnika na ok. 1.5 godziny, co jakiś czas sprawdzając czy mięso jest miękkie. Po wyjęciu żeberek, dodajemy mąkę do zagęszczenia sosu. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną i warzywami :) Smacznego :)