Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka duszone w piekarniku, podane z kaszą gryczaną i warzywami z patelni :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1115
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13119
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1115
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13119
Składniki
Mięso płuczemy, przyprawy mieszamy ze sobą i obtaczamy w nich mięso. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny Następnie obsmażamy dokładnie z każdej strony, na patelni z odrobiną oliwy Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wodą, wrzucamy pokrojony drobno czosnek i kostkę mięsną. Wstawiamy do rozgrzanego do 230 st. piekarnika na ok. 1.5 godziny, co jakiś czas sprawdzając czy mięso jest miękkie. Po wyjęciu żeberek, dodajemy mąkę do zagęszczenia sosu. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną i warzywami :) Smacznego :)