Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka duszone w piekarniku, podane z kaszą gryczaną i warzywami z patelni :)
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24487
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 434
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 418
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24487
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 434
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 418
Składniki
Mięso płuczemy, przyprawy mieszamy ze sobą i obtaczamy w nich mięso. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny Następnie obsmażamy dokładnie z każdej strony, na patelni z odrobiną oliwy Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wodą, wrzucamy pokrojony drobno czosnek i kostkę mięsną. Wstawiamy do rozgrzanego do 230 st. piekarnika na ok. 1.5 godziny, co jakiś czas sprawdzając czy mięso jest miękkie. Po wyjęciu żeberek, dodajemy mąkę do zagęszczenia sosu. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną i warzywami :) Smacznego :)