Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8681
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8681
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w płaty(powinno ich być 4),rozbić i natrzeć solą i pieprzem
Miękkie masło podzielić na 4 części i ułożyć po środku każdego filetu
Filety zwinąć tak, aby nie było żadnych dziur. W przeciwnym razie podczas smażenia masło wypłynie. Filety zwijać podobnie jak gołąbki
Każdego dewolaja obtoczyć z każdej strony w mące, następnie w roztrzepanym i przyprawionym jajku i w bułce tartej
Przygotować głęboki garnek i rozgrzać w nim olej. Wkładać do niego dewolaje tak, aby całe zanurzyły się w oleju. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor.
Jeśli ogień będzie zbyt duży dewolaje będą surowe w środku, mimo,iż z zewnątrz będą usmażone