Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 220
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20902
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 220
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20902
Składniki
1 łyżkę maki, 7 g drożdży, 1 łyżkę cukru wymieszać w 125 ml ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia.
40 dkg maki, cukier waniliowy, jajko , 7 dkg cukru, szczypta soli . Wszystkie te składniki wsypać do miski. Dodac wyrośnięte drożdże i ok 375 ml mleka. Wymieszac wszystko i odstawić do wyrośnięcia. Między czasie pokroic jabłka, w kostkę lub plastry , zależy jak kto lubi.
Gdy ciasto wyrośnie wsypać jabłka i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać można z cukrem pudrem. SMACZNEGO !