Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuszki z jabłkami.
To danie to hit każdej imprezy, na święta, sylwestra, urodziny czy inne spotk...
Odsłon: 117
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 111
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 57
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 63
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 59
To danie to hit każdej imprezy, na święta, sylwestra, urodziny czy inne spotk...
Odsłon: 117
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 111
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 57
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 63
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 59
Składniki
1 łyżkę maki, 7 g drożdży, 1 łyżkę cukru wymieszać w 125 ml ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia.
40 dkg maki, cukier waniliowy, jajko , 7 dkg cukru, szczypta soli . Wszystkie te składniki wsypać do miski. Dodac wyrośnięte drożdże i ok 375 ml mleka. Wymieszac wszystko i odstawić do wyrośnięcia. Między czasie pokroic jabłka, w kostkę lub plastry , zależy jak kto lubi.
Gdy ciasto wyrośnie wsypać jabłka i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać można z cukrem pudrem. SMACZNEGO !