Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1657
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1145
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2210
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1657
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1145
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2210
Składniki
1 łyżkę maki, 7 g drożdży, 1 łyżkę cukru wymieszać w 125 ml ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia.
40 dkg maki, cukier waniliowy, jajko , 7 dkg cukru, szczypta soli . Wszystkie te składniki wsypać do miski. Dodac wyrośnięte drożdże i ok 375 ml mleka. Wymieszac wszystko i odstawić do wyrośnięcia. Między czasie pokroic jabłka, w kostkę lub plastry , zależy jak kto lubi.
Gdy ciasto wyrośnie wsypać jabłka i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać można z cukrem pudrem. SMACZNEGO !