Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 667
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 667
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Zalać ciepłym mlekiem (około 1/2 szklanki). Pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski, dodać roztrzepane jajko i wyrośnięte drożdże. Na końcu dodać ciepłe mleko i wymieszać łyżką. Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć na rumiany kolor.