Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada wieprzowa z wiśniami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1518
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1892
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1518
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1892
Składniki
Mięso umyj i osusz, rozetnij na duży płat. Rozbij go tłuczkiem. Obierz ząbki czosnku, przeciśnij je przez praskę, wymieszaj z solą, pieprzem i rozmarynem. Przygotowaną mieszanką natrzyj mięso. Przykryj je folią i odstaw na 3 godziny. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Wiśnie osącz, zalewę zachowaj.
Połowę owoców rozłóż na mięsie. Ciasno zwiń. Roladę obwiąż nitką. Rozgrzej olej, obsmaż na nim roladę. Przełóż ją do brytfanki. Na tłuszcz ze smażenia mięsa wrzuć cebulę, usmaż na szklisto.
Do lej wiśniówkę. Doprowadź do wrzenia, po czym przelej do brytfanki z mięsem. Pieczeń przykryj kawałkiem folii aluminiowej i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. godziny. Pod koniec zdejmij folię, aby mięso się zrumieniło.
Przygotuj sos wiśniowy: masło rozgrzej na patelni, dodaj mąkę i rozetrzyj na gładką masę. Zasmaż. Dolej bulion i 150 ml zalewy z wiśni, zagotuj. Dopraw. Mięso podawaj z sosem wiśniowym.Źródło: Naj