Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z piersi kurczaka lub indyka, z smacznym nadzieniem
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13760
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1578
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6254
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13760
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1578
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6254
Składniki
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju z oliwek, w miedzy czasie kroimy w drobną kostkę cebulę, czosnek , następnie dodajemy pokrojony w paski por, pieczemy aż do zeszklenia, przyprawiając solą,niewielką ilością chili, oraz majeranek ,po zeszkleniu odstawiamy do ostudzenia
Rozcinamy mięso tak aby powstała płachta, następnie posypujemy przyprawą do kurczaka. Wykładamy na mięso wcześniej przygotowane nadzienie tak aby pokryło prawie całą powierzchnie,
Po nałożeniu nadzienia zwijamy całość w roladę , i obwiązujemy nicią aby się nie rozpadła
Wkładamy do naczynia żaroodpornego, wcześniej nasmarowanego oliwą z oliwek, i posypujemy przyprawą do kurczaka, następnie wstawiamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni na 30- 40 min, sprawdzając co jakiś czas.