Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z nadzieniem z pora

Rolada z nadzieniem z pora

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 992

Rolada z piersi kurczaka lub indyka, z smacznym nadzieniem

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada z nadzieniem z pora

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju z oliwek, w miedzy czasie kroimy w drobną kostkę cebulę, czosnek , następnie dodajemy pokrojony w paski por, pieczemy aż do zeszklenia, przyprawiając solą,niewielką ilością chili, oraz majeranek ,po zeszkleniu odstawiamy do ostudzenia

  2. Rozcinamy mięso tak aby powstała płachta, następnie posypujemy przyprawą do kurczaka.
    Wykładamy na mięso wcześniej przygotowane nadzienie tak aby pokryło prawie całą powierzchnie,

  3. Po nałożeniu nadzienia zwijamy całość w roladę , i obwiązujemy nicią aby się nie rozpadła

  4. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, wcześniej nasmarowanego oliwą z oliwek, i posypujemy przyprawą do kurczaka, następnie wstawiamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni na 30- 40 min, sprawdzając co jakiś czas.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń