Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z piersi kurczaka lub indyka, z smacznym nadzieniem
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26017
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8948
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26017
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8948
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Składniki
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju z oliwek, w miedzy czasie kroimy w drobną kostkę cebulę, czosnek , następnie dodajemy pokrojony w paski por, pieczemy aż do zeszklenia, przyprawiając solą,niewielką ilością chili, oraz majeranek ,po zeszkleniu odstawiamy do ostudzenia
Rozcinamy mięso tak aby powstała płachta, następnie posypujemy przyprawą do kurczaka. Wykładamy na mięso wcześniej przygotowane nadzienie tak aby pokryło prawie całą powierzchnie,
Po nałożeniu nadzienia zwijamy całość w roladę , i obwiązujemy nicią aby się nie rozpadła
Wkładamy do naczynia żaroodpornego, wcześniej nasmarowanego oliwą z oliwek, i posypujemy przyprawą do kurczaka, następnie wstawiamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni na 30- 40 min, sprawdzając co jakiś czas.